Μια μεγάλη διάκριση για κάθε οινοποιό, επιφυλάσσει το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Wines & Spirits, που κάθε χρόνο «φιλοτεχνεί» τον κατάλογο των 100 καλύτερων κρασιών, αλλά και των καλύτερων Οινοποιείων του κόσμου!

Είναι αλήθεια μεγάλη τιμή για μας … αισθανόμαστε όλοι όπως οι Ολυμπιονίκες στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, την ώρα που ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος ακούγεται στα πέρατα του κόσμου! Γιατί το περιοδικό Wines & Spirits κατατάσσει την εταιρία Μπουτάρη, την εταιρία μας, ως το Οινοποιείο της Χρονιάς για έκτη συνεχή χρονιά!

Μας απονέμει τον τίτλο «μιας εύρωστης, διεθνούς φήμης εταιρίας, που ηγείται της ελληνικής αγοράς και ανοίγει το δρόμο για τους μικρότερους οινοπαραγωγούς που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στη διεθνή αγορά κρασιού»

Η υπερηφάνεια μας όμως δεν οφείλεται μόνο στη διάκριση αυτή.

Αισθανόμαστε έτσι γιατί, μέσα από τη διάκριση αυτή, η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των μεγάλων οινοπαραγωγών χωρών του κόσμου, αποκτώντας επιτέλους τη θέση που της αξίζει: μια χώρα με αρχαιότατη ιστορία στην καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή κρασιού, μια χώρα με πληθώρα αρχαίων ποικιλιών, που σήμερα διαθέτει μια βιομηχανία οίνου παγκόσμιας κλάσης.

Και είναι αλήθεια, όπως άλλωστε υπογραμμίζει και το περιοδικό Wines & Spirits, ότι «αυτό που κάνει την εταιρία Μπουτάρη να ξεχωρίζει είναι η επιτυχία της με την καλλιέργεια των τοπικών ελληνικών ποικιλιών», μια επιτυχία που οφείλεται στη προσήλωση μας στην επιστημονική έρευνα και την μακρόχρονη εμπειρία των 122 χρόνων μας.