Ανακοίνωση

ΤΗΣ Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Ημερ.:  6/4/2009

 

Η  Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.,  η οποία γιορτάζει φέτος τα 130 χρόνια λειτουργίας της και η Β. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π., μια από τις σημαντικότερες εταιρίες διανομής οίνων & ποτών στην Ελλάδα, αποφάσισαν να συμπράξουν εμπορικά μέσω της ΙΜΑ BEVERAGES Α.Ε με στόχο να προσφέρουν στους καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα μια ολοκληρωμένη γκάμα ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές.

Ο κύριος Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της

Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε. δήλωσε:

«Με τη συμφωνία αυτή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με μια από τις καλύτερες εταιρίες εμπορίας και διανομής κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα.  Πιστεύουμε ότι με το νέο αυτό σχήμα θα έχουμε από κοινού τη δυνατότητα να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας και να εξυπηρετείται απόλυτα ο καταναλωτής των προϊόντων μας και στο πλέον απομακρυσμένο σημείο πώλησης της χώρας μας.  Παράλληλα με τη σύμπραξη αυτή θα προωθήσουμε μαζί νέες καινοτόμες μεθόδους πωλήσεων.  Η δυναμική αυτή συνεργασία ισχυροποιεί και τις δύο εταιρίες στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς σήμερα».

Ο κύριος Χρήστος Αργυρού, Διευθύνων Σύμβουλος της Β. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π. δήλωσε:

«Η Ελλάδα έχει πολλά ποιοτικά οινοποιεία μερικά εκ’ των οποίων ήδη διακινεί η ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ. Είναι ιδιαίτερη τιμή να συνεργαστούμε με την εταιρeία ΜΠΟΥΤΑΡΗ μέσω της σύμπραξής μας με την ΙΜΑ ΒEVERAGES A.E.. Η οινοποιία ΜΠΟΥΤΑΡΗ, η οποία αποτελεί το «συνώνυμο» του Ελληνικού κρασιού ανακηρύχτηκε ως »Ευρωπαϊκό Οινοποιείο της Χρονιάς 2008» από το διεθνούς φήμης οινολογικό περιοδικό Wine Enthusiast. Η βράβευση αυτή δόθηκε στην οινοποιία ΜΠΟΥΤΑΡΗ για την πολύχρονη προσφορά της στο ελληνικό κρασί & στον ελληνικό αμπελώνα. Η σύμπραξη αυτή μας δίνει πολύ μεγάλη ικανοποίηση και προσδοκούμε ότι θα είναι προς όφελος των καταναλωτών, των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων των τριών εταιρειών».

Αθήνα, 6/4/2009

 

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε.

Η εταιρεία ΜΠΟΥΤΑΡΗ ιδρύθηκε το 1879.   Σήμερα 130 χρόνια μετά, αναδείχθηκε ως η «Καλύτερη Οινοποιία της Ευρώπης» από ένα από τα πιο έγκυρα περιοδικά του κλάδου το «Wine Enthusiast» στα πλαίσια του ετήσιου διαγωνισμού Wine Star Awards. Η εταιρεία ΜΠΟΥΤΑΡΗ είναι μία από τις σημαντικότερες ελληνικές οινοποιίες με έντονη εξαγωγική δράση σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εδραίωση του ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού στην Ελλάδα & στο εξωτερικό.  Η ευρεία γκάμα των προϊόντων της, με περισσότερες από 40 ετικέτες, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα των απαιτήσεων του σύγχρονου καταναλωτή. Θεμέλιο της πορείας της εταιρείας αποτελούν τα οινοποιεία και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της σε τόπους-κλειδιά για το αμπέλι και την δυναμική του με σκοπό την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας και την αμπελουργική και οινολογική έρευνα.  Είναι η μόνη που διαθέτει 6 οινοποιεία στην Ελλάδα στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας  και ένα οινοποιείο στην Νότια Γαλλία.  Τα οινοποιεία Μπουτάρη δεν είναι απλά ένας χώρος όπου παράγεται κρασί, είναι ένας προορισμός, είναι η επαφή με την ελληνική κουλτούρα και ποιότητα, είναι μία μοναδική εμπειρία που μοιράζεται η εταιρεία με πάνω από 50.000 επισκέπτες το χρόνο.

Β. Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Π

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διανομής οίνων και οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διανέμει στην ελληνική αγορά μια σειρά από κορυφαία, διεθνή σήματα, όπως τα: CUTTY SHARK, FAMOUS GROUSE, METAXA, ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ, STOLICHNAYA, JACK DANIEL’S, SOUTHERN COMFORT, βότκα FINLANDIA, EL JIMADOR, HERRADURA, SIERRA Tequila, COINTREAU, REMY MARTIN, MATEUS, FREIXENET, ΤΣΙΠΟΥΡΟ Κ. ΤΣΙΛΙΛΗΣ καθώς και τα οινικά προϊόντα «ΚΥΡ∙ΓΙΑΝΝΗ», «ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ», «ΚΑΤΩΓΙ- ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ», «ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ», «ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΑΜΟΥ» και «GENTILINI».