Με μια διάκριση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιστορική και εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα και το Ελληνικό κρασί, το έτος 2007 κλείνει καταγράφοντας σπουδαίες επιτυχίες για την εταιρία Μπουτάρη.

Το Αμερικάνικο περιοδικό, Wine & Spirits πρόσφατα απένειμε στην εταιρία Μπουτάρη τον τίτλο “International Winery of the Year” για 11η χρονιά, κατατάσσοντάς την έτσι ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων οινοποιείων στον κόσμο! Η διάκριση αυτή αφορά διεθνής αναγνώριση της ύψιστης ποιότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα των κρασιών της εταιρίας Μπουτάρη.

Αντιπροσωπεύοντας την μοναδική ελληνική οινοποιία που δέχεται την εξαιρετική αυτή τιμητική διάκριση, η εταιρία Μπουτάρη γυρίζει τις σελίδες της ιστορίας, υπογράφοντας την εξέλιξη, την ποιότητα και την προοπτική του ελληνικού κρασιού.

Με μια επιτυχημένη πορεία 130 χρόνων, τα κρασιά της βραβεύονται από μεγάλους Διεθνείς Διαγωνισμούς Οίνου και η ίδια στέκεται επάξια δίπλα σε μεγάλες οινοποιίες του κόσμου όπως Penfolds, Antinori, Chateau Ste. Michelle, Concha y Toro, Shafer, κ.ά.

Η μάρκα Μπουτάρη έχει αποσπάσει περισσότερες από 270 διακρίσεις για τα κρασιά της τα τελευταία έτη, σε μεγάλους και καθιερωμένους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, όπως Concours Mondial De Bruxelles, Internatonal Wine & Spirits Competition, Decanter, Διεθνής Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης κ.ά, προβάλλοντας το ελληνικό κρασί διεθνώς και πιστοποιώντας το εξαιρετικό έργο της οινολογικής ομάδας της εταιρείας και την έμφαση που δίνει στην ποιότητα. Ανάμεσα στα κρασιά που διακρίνονται και αποσπούν τις καλύτερες κριτικές είναι τα: «Σκαλάνι», «4 Εποχές», «Φιλυριά», «Ωδή», «Μαλαγουζιά», «Vinsanto», «Grande Reserve».