Ένας διαγωνισμός, 12 επιτυχίες! Ένας διαγωνισμός, 5 χρυσά μετάλλια! Η εταιρία Μπουτάρη για ακόμα μια φορά υπερέχει και ξεχωρίζει αποσπώντας όχι μόνο πολλές αλλά και πολύ σημαντικές διακρίσεις με την συμμετοχή της στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 12-14 Φεβρουαρίου 2003, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “ΔΕΤΡΟΠ”.

Η εταιρία Μπουτάρη ανέβηκε 12 φορές στο “βάθρο” αποσπώντας 5 χρυσά, 6 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα, με χρυσό μετάλλιο τιμήθηκαν τα: Grande Reserve Νάουσα 1997, Σκαλάνι 2001, Φανταξομέτοχο 2002, Grande Reserve Νάουσα 1998 και ο Κρητικός Ερυθρός 2001. Αργυρό μετάλλιο απέσπασαν τα: Ωδή 2000, Νάουσα 2000, Κτήμα Μάτσα 2002, Μαλαγουζιά 2002, Αγιωργίτικο 2001, Νάουσα 1990 ενώ με χάλκινο μετάλλιο τιμήθηκε η Κάβα Καμπά 1999.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ωδή και ο Κρητικός Ερυθρός αποτελούν δύο από τα νέα προϊόντα που λανσάρει η εταιρία Μπουτάρη στην Ελληνική αγορά στο πρώτο τρίμηνο του 2003. Συγκεκριμένα, η Ωδή είναι ένας επιλεγμένος οίνος δημιούργημα δύο ποικιλιών: του Αγιωργίτικου και του Cabernet Sauvignon. Ένα πραγματικά εξαιρετικό κρασί. Από την άλλη μεριά, ο Κρητικός Ερυθρός είναι ένας τοπικός οίνος με έντονο κόκκινο χρώμα, διακριτικό άρωμα και ευχάριστη γεύση. Και τα δύο αυτά κρασιά φαίνεται ότι θα διαγράψουν μια λαμπρή πορεία στην ιστορία της εταιρίας.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης οργανώθηκε από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Μακεδονίας σε συνεργασία με την HELEXPO και είναι ο μοναδικός Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 560 κρασιά από την Ελλάδα και 14 άλλες χώρες όπως Ιταλία, Χιλή, Ισπανία, Μεξικό, Πορτογαλία, Κύπρο κ.α. Σημαντικό γεγονός της φετινής διοργάνωσης, θεωρείται η υψηλή βαθμολογία και οι διακρίσεις που σημείωσαν τα κρασιά που παράγονται από ελληνικές ποικιλίες.