Η Διοίκηση της εταιρίας Μπουτάρη, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους κ.κ. Ηλία και Θωμά Γεωργιάδη (των εταιρειών Premia και Sterner Stenhus) για τη συμμετοχή τους στην αναδιοργάνωση της εταιρίας Μπουτάρη.

Με τη συμφωνία αυτή υπεγράφη και κατετέθη στο Πρωτοδικείο Βέροιας, την Πέμπτη 31/03/2022, συμφωνία εξυγίανσης του αρ. 31επ. του Ν. 4738/2020, ως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για το μέλλον της ιστορικής οινοποιίας και τίθενται οι βάσεις για την πλήρη αναδιοργάνωσή της.

Ρυθμίζονται όλες οι υποχρεώσεις των εταιρειών Μπουτάρη Holding και Μπουτάρη Οινοποιητική προς τους Τραπεζικούς Οργανισμούς, το Δημόσιο, του Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, τους Προμηθευτές και τους Πιστωτές της εταιρείας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών, κ.  Κωνσταντίνος Μπουτάρης, δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι αδελφοί Γεωργιάδη αποφάσισαν να επενδύσουν στο όραμα της συνέχισης της ιστορίας της εταιρείας.  Ο σκοπός της δημιουργίας μιας εταιρείας πρότυπο στον χώρο της παραγωγής εξαιρετικών κρασιών στον διεθνή χώρο είναι πλέον εφικτός. Με την παρουσία των νέων επενδυτών, είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια μας να πείσουμε τον παγκόσμιο καταναλωτή για την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών κρασιών, θα ευοδωθεί πλέον με επιτυχία. Τα αποτελέσματα θα φανούν πολύ σύντομα. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Ηλία και τον Θωμά για την καταλυτική συμμετοχή τους σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια».

Πικέρμι, 1 Απριλίου 2022