Θυγατρικές Εταιρείες

Το ξεκίνημα

H εταιρία Καμπάς αποτελεί την παλαιότερη οινοποιητική εταιρεία της Αττικής. Η ιστορία της ξεκίνησε το 1869, όταν ο Ανδρέας Καμπάς εγκατέστησε μία μικρή μονάδα παραγωγής brandy στην οδό Ρηγίλλης. Επεκτάθηκε στις αρχές του αιώνα δημιουργώντας νέες εγκαταστάσεις παραγωγής κρασιού και ούζου στην Κάντζα Αττικής. Το 1920 υπήρξε η δεύτερη εταιρεία του κλάδου που μπήκε στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Εξαγορά από τον Όμιλο Μπουτάρη

Τον Ιούνιο του 1991, ο Όμιλος Μπουτάρη απέκτησε το 67% των μετοχών της εταιρείας Καμπά από την τότε κύρια μέτοχο Εθνική Τράπεζα, και άρχισε αμέσως το έργο της αναγέννησής της. Το 1997 ο Όμιλος Μπουτάρη πώλησε την συμμετοχή του στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία “Α. Καμπάς Α.Ε.” σε όμιλο επενδυτών, διατηρώντας τον οινοποιητικό κλάδο και τα σήματα της. Η οινοποιητική εταιρία βαφτίστηκε “Ανδρέας Καμπάς Οινοποιητική Α.Ε.”. Από το 2000 την ευθύνη παραγωγής & εμπορίας των κρασιών Καμπά έχει αναλάβει η Ι. Μπουτάρης & Υιος Οινοποιητική Α.Ε.

Εξαγωγές

Τα προϊόντα Καμπά είναι γνωστά και δημοφιλή στο εξωτερικό. Εξάγονται σε 30 χώρες με ιδιαίτερη ζήτηση στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο και τη Γερμανία.