Η εταιρεία Μπουτάρη επιβεβαιώνοντας την οινολογική υπεροχή των κρασιών της έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια τεράστια λίστα με τις βραβεύσεις και τις διακρίσεις της η οποία συνεχώς αυξάνεται και εμπλουτίζεται. Οι συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς και οι διακρίσεις που αποσπούν τα κρασιά της εταιρίας, επιβεβαιώνουν την ποιότητα τους. Από το 1993 μέχρι σήμερα, η εταιρία Μπουτάρη έχει αποσπάσει 125 μετάλλια και διακρίσεις.

Το Αγιωργίτικο και το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη, το Merlot, το Chardonnay, το Ξινόμαυρο, το Grande Reserve Νάουσσα, η Γουμένισσα, η Νάουσσα, η Μαλαγουζία- Κτήμα Μάτσα 2001 είναι λίγοι μόνο από τους νικητές σημαντικών διαγωνισμών όπως το “International Wine & Spirit Competition”, “International Wine Challenge”, “Chardonnay Du Monde”, “Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης”, “The Great International Wine Award Mundus Vini 2002” κ.ά.

Μεγάλη τιμή αποτελεί επίσης για την εταιρία Μπουτάρη η διάκριση “Διεθνές Οινοποιείο της Χρονιάς”, την οποία έχει αποσπάσει για 7 χρονιές από το αμερικάνικο περιοδικό “Wine & Spirits”.