Μία μέρα μετά τη βράβευση τριών κρασιών Μπουτάρη στον διεθνή διαγωνισμό της έκθεσης ΡROWEIN, άλλη μία πολύ σημαντική διάκριση δόθηκε σε νέο προϊόν της εταιρίας.

Στον διεθνή διαγωνισμό “Chardonnay-du-Monde”, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του O.I.V. (Office Internationale de la Vigne et du Vin) και αξιολογεί αποκλειστικά τα καλύτερα Chardonnay στον κόσμο, συμμετείχαν 882 Chardonnay από 31 χώρες.

Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν επτά ελληνικά κρασιά, 2 με αργυρό και 5 με χάλκινο μετάλλιο. Το Chardonnay Μπουτάρη απέσπασε αργυρό μετάλλιο για δεύτερη φορά σε αυτόν τον διαγωνισμό (πρώτη φορά βραβεύτηκε το 1997 για την σοδειά του 1996) και χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο κρασί της ποικιλίας στην Ελλάδα. Για τέταρτη φορά στην τελευταία πενταετία η εταιρεία Μπουτάρη αναδεικνύεται ως η κορυφαία οινοποιητική εταιρεία στην Ελλάδα και στο Chardonnay.

Το Chardonnay Μπουτάρη είναι αποτέλεσμα του άριστου εγκλιματισμού της παγκοσμίως γνωστής και πολυδυναμικής ποικιλίας και των πειραματικών οινοποιήσεων που πραγματοποιούνται στο Κτήμα Φανταξομέτοχο, στο Σκαλάνι του νομού Ηρακλείου Κρήτης.

Μπορείτε να απολαύσετε σύντομα το πολυβραβευμένο Chardonnay Μπουτάρη, σοδειά 1999, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον προσεχή Απρίλιο σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.